İçeriğe geç

Akü Hurdası Alımı ve Geri Dönüşümü

8a814c39 8d13 4e32 907e b8dab06208db
Akümülatör bir tür doğru akım kaynağıdır. Kısaca akü de denilmektedir. Elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürür ve depolar, gerektiğinde ise bu enerjiyi tekrar elektrik enerjisine çevirir. Yaygın olarak üretilen akü türleri arasında gümüş çinkolu aküler, nikel kadmiyumlu aküler ve kurşun akülerdir.
Genellikle araçlarda kullanılan kurşun-asit akülerin bertarafı uygulanacak metoda göre sorun oluşturabilir.  Düzenli depolama ile bertaraf, toksik atıkların yer altı suyuna karışma riskini doğurur.  Yakma ile bertaraf edildiğinde ise oluşabilecek tehlike, toksik hava emisyonudur. En güvenli bertaraf şekli, geri dönüşümdür. Akülerin geri dönüşümü, sadece enerji tasarrufu ve doğal kaynakların korunması hususunda değil insan ve çevre sağlığı riskini de azaltması yönünden önemli bir prosestir.
 
Akü Nedir?

Akümülatör, Akü, Akım toplar, Batarya ya da Biriktireç, elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, istenildiğinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaz, araçlarda bulunan elektrik enerjisi kaynağı.

Çalışma prensipleri aynı olmakla beraber, günümüzde ise akümülatörler sadece araçlarda marş amaçlı olarak değil; elektrik enerjisinin depolanması ve gerektiğinde geri alınması / kullanılması amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Özellikle sabit / durağan yerlerde kullanılmak üzere üretilen akümülatörlerin iç yapısı, starter / marş amaçlı olanlara göre büyük farklılık ihtiva eder. Kesintisiz ve/veya yedek enerji ihtiyaçları için bilinen en eski, kolay ve ekonomik yöntemdir. Sabit tesis akümülatörleri de kendi aralarında alt gruplara ayırmak mümkündür. Ayrıca likit bazda asit ihtiva edenler olduğu gibi, yeni jenerasyon vrla / agm ve gel teknolojisi ürünlerde asit sıvı bazda değildir. Bu sayede bakıma gereksinim duyulmadan kullanım ile cihaz içi vb. kapalı yerlerde kullanma imkânı gibi avantajları mevcuttur.

Akünün görevi marş motorunu, ateşleme sistemini, doğru akımla çalışan tüm devreleri, ışık ve alıcıları beslemektir. Benzinli motorlarda kullanılan 12 voltluk akü, birbirine seri olarak bağlanmış altı adet elemandan meydana gelmiştir. Genellikle her eleman içerisinde, yine birbirlerine seri olarak bağlanmış 4 adet pozitif, 5 adet negatif yüklü plakalardan meydana gelir. Bu plakalar, kurşun-antimuan alaşımı petek üzerine, aktif maddelerin sıvanarak fırınlanmasından oluşur. Pozitif plakalar aktif madde olarak, kurşundioksit içerir. Negatif plakalar aktif madde olarak, saf kurşun içerir. Bu tür plakalar arasına, kısa devreyi önlemek için plakaları izole eden ayırıcılar yerleştirilir. Ayırıcılar, plakalar arasındaki kimyasal tepkimeyi engellemeyecek şekilde çok küçük gözenekleri bulunan plastiklerden yapılır. Akünün içinde Sülfürik asit saf su karışımı olan elektrolit konulur. Karışımda %39 asit, %61 su vardır. Elemanlar arası seri köprülerle bağlanmıştır.

Akü hurdalarınızı değerinde alıyoruz. Ödemelerimiz nakittir.
GÜVEN GERİ DÖNÜŞÜM: HURDANIZA DEĞER KATAR!
Ayrıntılı Bilgi İçin: 
0 216 606 45 90
0 850 840 40 83 
0 532 657 35 63
numaralardan bize ulaşabilir veya
guvengeridonusum@gmail.com 
adresinden mail atabilirsiniz.

 

 

Bir Cevap Yazın

Ara
Konum Al