İçeriğe geç

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar

elektronik atıklar 16

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar. Üyelik sürecinde bulunduğumuz AB’nin atık elektrikli ve elektronik eşyaların (AEEE) yönetim stratejisini belirleyen 2002/96/EC sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Direktifi ile elektrikli ve elektronik eşyaların üretiminde kullanılan tehlikeli maddelerin kullanılmasını yasaklayan 2002/95/EC sayılı Elektrikli ve Elektronik Eşyalarda Bazı Zararlı Maddelerin Kullanımının Sınırlanmasına İlişkin Direktif ülkemizin AB müktesebatının üstlenilmesine dair Ulusal Program’da yer almaktadır.

2002/96/EC sayılı ve 2002/95/EC sayılı direktiflerin ulusal mevzuatımıza uyumlaştırılması çalışmaları kapsamında “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22.05.2012 tarih ve 28300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

E-waste Bin

Hazırlanan Yönetmelik büyük ev eşyaları, küçük ev aletleri, bilişim ve telekomünikasyon ekipmanları, tüketici ekipmanları, aydınlatma ekipmanları, elektrikli ve elektronik aletler (büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere),oyuncaklar, eğlence ve spor aletleri, tıbbi cihazlar (emplantasyon ürünleri ve hastalık bulaşıcı temaslarda bulunan ürünler hariç), izleme  ve kontrol aletleri ve otomat sınıflarına dâhil olan elektrikli ve elektronik eşyaları kapsamaktadır. Bu yönetmelik kapsamında ülkemizde ithal ya da imal yoluyla piyasaya sürülen elektrikli ve elektronik eşyalarda kurşun, cıva, +6 değerlikli krom, polibromürlü bifeniller, polibromürlü difenil eterler ve kadmiyumun bulunması istisnalar dışında yasaklanmıştır.

Yetkilendirilen firmalar, toplanan AEEE’leri elle/mekanik olarak parçalara ayırmaktadırlar. Ayrılan parçalar demir, bakır, alüminyum, krom, pirinç, plastik, karton, tahta, elektronik devre, elektronik komponent, elektrikli malzemeler vb. olarak ayrıştırılmaktadır. Yurt içinde kullanım olanağı olmayan elektronik devre, elektronik komponent, elektrikli malzemeler ile plastik değerlendirilmek üzere Belçika, Almanya ve Fransa gibi ülkelere ihraç edilmektedir.

Kaynak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Daha fazla bilgi için aşağıdaki numaralardan firma yetkilisine ulaşabilir veya mail adresimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Firmamız Çevre Bakanlığı tarafından verilen geri dönüşüm lisanslarına sahiptir. Tecrübeli ekibi modern ekipmanlarıyla sizlerin hizmetindeyiz.

GÜVEN GERİ DÖNÜŞÜM: HURDANIZA DEĞER KATAR!

Ayrıntılı Bilgi İçin: 
0 216 606 45 90
0 850 840 40 83 
0 532 657 35 63
0 532 494 16 50
numaralardan bize ulaşabilir veya
adresinden mail atabilirsiniz.

Hurdalarınızı Güven Geri Dönüşüm Tesislerine getirebilirsiniz. Hurda karşılığında ödemelerimiz nakittir.

Hurda alım liste  fiyatlarımız , 3065 sayılı KDV kanunun 17/4-G maddesi gereğince kdv den mendir. Listemiz LME ve tonaja değişimlerine bağlı olarak gün içerisinde değişim gösterebilir.

Geri Dönüşüm ürünlerinizi bize sormadan satmayın.

Bir Cevap Yazın

Ara
Konum Al