Gazete Hurdası Alımı ve Geri Dönüşümü. Gazete Geri Dönüşüm-ü mümkün olan kağıt türlerinin başında yer almaktadır. Güven Geri Dönüşüm, olarak evinizde ya da şirketinizde birikmiş gazete atıklarını almakta ve ekonomiye kazandırıyoruz.
Ayrıntılı bilgi için müşteri temsilcimize ulaşabilirsiniz.
Bir günde tonlarca kağıt kullanılıyor. Ama daha acısı kullanılan bu kağıtların ciddi boyutta bir kısmı kullanıldıktan sonra çöpe atılıyor. Kağıdın hammaddesi ağaç olduğuna göre, sorumsuzca kullanılan ve geri dönüşümü sağlanmayan bu kağıtlar için hergün sayısız ağaç kesiliyor. Bu şekilde devam edildiği takdirde ormanlar yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Ormanların yok olması ise doğal felaketlere yol açacak ve çevre ve insan sağlığı açısından tehlike yaratacaktır.
Herkesin kendi üzerine düşeni yapması gerekiyor artık. Bunun en basit yolu da atık kağıtların toplanması ve geri dönüşüm noktalarına teslim edilmesidir.
Atık kağıt, kullanılarak fonksiyonunu tamamlamış olan ve atılan her türlü kağıt, karton, mukavva, gazete, dergi, kitap ve defter gibi malzemelerdir. Hatta fabrika atığı kağıtlar ve matbaa atığı kağıtlar da atık kağıt tanımına girer. Kağıt fabrikalarında üretim sırasında çıkan kopuk ve yırtık kağıtlar, dönüşüm sırasında çıkan kırpıntı kağıtlar, gazete matbaalarında çıkan hatalı gazete baskıları ve baskı fazlası gazete kağıtları da atık kağıt kabul edilir.
Ancak bir kerelik kullanımları olan ve kullanıldıktan sonra atılan bütün temizlik kağıtları ve emici kağıtlar hijyen ve sağlık koşullarına uygun olmadığından geri dönüştürülemez ve ticari anlamda atık kağıt olarak kabul edilmez. Bunun dışında atık kağıt, geri dönüştürülebilen, birçok kağıt çeşidinin üretiminde yeniden kullanılabilecek şekilde bir ekonomik değere sahip olan ve alım satım yapılabilen bir hammaddedir.
Ülkemizde kullanılan kağıdın yaklaşık yüzde 43’ü toplanabiliyor. Ancak henüz bu işte tam bir sistem kurulamamış olması yüzünden, toplanan kağıdın önemli bir kısmı çöplerin ayıklanması yoluyla yapılmaktadır. Bu şekilde toplanan kağıdın niteliği düşüktür. Bu yüzden modern ve daha sistematik bir toplama sistemi kurulma ihtiyacı vardır. Bunun için de öncelikle eğitim gerekir. Herkes kağıt, orman ve atık kağıt ilişkisinin bilincinde olmalıdır.
Toplanan atık kağıtlar ile daha çok oluklu mukavva, ambalaj kutuları, peçete, mendil ve tuvalet kağıdı gibi temizlik kağıtları, defter ve kitap kağıtları, yumurta kartonları yapılabilmektedir.
Dünyada her yıl 16 milyon hektar orman alanı kaybolmaktadır. Sadece İstanbul’da bir yılda tüketilen kağıt geri kazanılsa, yılda 38 kilometrekare ağaçlık alan korunabilir. Avrupa’da tüm kağıt üretiminin yüzde 65’i atık kağıttan karşılanmaktadır. Bir ton atık kağıt, 17 ağaç demektir.